Een stal, een terras en geen gas en water maar wel eten.

Terwijl bij jullie de morgen is aangebroken staat voor mij de eindpresentatie voor de deur. Om 13.00 uur mijn tijd en 10.00 uur jullie tijd zal ik mijn bevindingen gaan presenteren. Ik ben van de mensen gaan houden…. Het is een prachtig land met vele mooie historische plaatsen maar ook met mensen die hun hele leven vechten moeten om niet door hun buren te worden opgegeten. Ik ga ze missen.

_BDM8057

De dag van gisteren was een iets andere. Met 2 andere tolken, Merry en Lusine, heb ik het gesprek gedaan met de eigenaar van de Vegetarische B&B. Nee, beslist geen tante pollewop maar een vrouw die 18 jaar geleden haar man verloor en erg ziek is geweest en nu op is gekrabbeld en al een aantal jaren gasten ontvangt met een bepaalde visie op het leven. Met tolk erbij bloeide ze op en greep vaak mijn hand alsof we elkaar begrepen. Ze had nog aangegeven dat als ik deze nacht hier niet zou willen slapen, ik best naar een ander zou kunnen gaan. Ik gaf aan dat dit niet het geval was en ze was zeer vereerd. Zij zoekt de levensbeschouwende gesprekken op met gasten. Heel bijzonder. Ik heb overigens de kip, koe en het varken niet gemist. Ze kookt echt heerlijk en ik heb geregeld dat zee en workshop gaat geven aan alle geinteresseerden in de groep. Er kwamen bij mij veel vragen binnen om vegetarische gerechten en ideeen daarover. Twee vliegen in een klap. Een iemand die graag kletst en de rest lekker koken. Ik heb haar business facebookpagina gemaakt en nu maar hopen dat de zaken goed verder gaan. Ze slaapt zelf in een mini kamer met een gaskachel erin die ze elke morgen vult en ook nog een mandje met hout gaat hakken.

_BDM8045   _BDM8011

In de middag gingen we naar een vervallen huis dat al 10 jaar niet meer bewoond was. Het rook er als in de kerken in Frankrijk. Vochtig en warm want de zon scheen erop. Een van de collega’s van Sevak is de eigenaar. Er was geen water en geen gas of electriciteit. Dat gaf niets want alles was meegenomen. Kip, abrikozen ingemaakt, salade, brood, koffie op een kachelpotje met hout enz enz. Na een grondige inspectie waarbij het advies niet ver van….neergooien die hap was en we heerlijk in het zonnetje hadden gegeten vertrokken we weer naar de volgende B&B.

_BDM7993

_BDM7998

Annahyt heet deze vrouw. Zij heeft een huis met de kamers van de gasten naast haar eigen kamer. Een mooie leefkamer en een veel te grote keuken. Wat interessanter is, is dat zij een stal heeft met dieren en een buurman die een ezel heeft en een paard. Dat zet ze nergens neer op haar website of facebook…..Het is hier familie familie en zeker ook kinderen die komen in B&B’s. De dieren stonken flink maar het heeft toch wel iets. Zakenvrouw van het jaar zal ze nooit worden, maar met haar goede warme hart gaat ze ver komen. Nu maar hopen dat als een gast vraagt: hoeveel is het? Ze niet weer zegt: Hoeveel heb je er voor over.

_BDM8066

pic 1

In de avond kwam Venera haar laatste avond doorbrengen bij die Hollander die ze al seen Gardian Angel heeft beschermd. Elke stap die ik deed keek ze mee. Klom ik, dan greep ze mijn hand. Vroeg ik iets dan gaf ze uitgebreid antwoord. Grapte ik dan lachte ze. Als ik iets vertelde dat haar raakte dan waterde haar ogen. Ze heeft er alles aan gedaan om mijn verblijf een succes te maken en dat is gelukt. Ze vertaalde alles voor me en heeft ook nu weer alle dingen vertaald. Samen hebben we een trailer gemaakt die veel mensen hier zullen raken. De sound is oplopend naar spannend en mond uit in vreugde.

Wat zou ik haar toch geven. Ze wil geen geld ….Ze wil niets….Ik denk er nog even over. Als jullie suggesties hebben, dan graag. Ik zal in ons kikkerland verder denken.

Tot morgen!

 

 

 

 

 

 

 

 

Een gedachte over “Een stal, een terras en geen gas en water maar wel eten.

 1. Willem Caspers

  hallo Bram,
  als kado voor Verena kan je in Nederland bijvoorbeeld het boek over de tentoonstelling van Rembrandt kopen, late Rembrandt.
  Er zijn ongetwijfeld meer leuke kunstboeken waar een student in dat vakgebied heel blij mee zal zijn.
  Ik ben erg benieuwd naar jouw ervaring met de eindpresentatie en de reactie van de b en b eigenaren.
  Hartelijke groeten,

  Willem

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s